Zwanger?

zwanger

Begeleiding voor zwangere vrouwen (met of zonder overgewicht)

 

Samenwerking verloskundigen

In samenwerking met een aantal verloskundigen is dit programma van Spruitjes en Zo! voor zwangere vrouwen tot stand gekomen. Overgewicht tijdens de zwangerschap of zelfs al overgewicht voor een zwangerschap is een groeiend probleem waar verloskundigen tegenaan lopen. Vrouwen met overgewicht die zwanger worden lopen meer risico, hun kinderen zijn vaak groter, met alle gevolgen van dien tijdens de bevalling. Ook neemt de kans op een keizersnede toe, waarbij de aanstaande moeder dan weer meer risicoloopt omdat een zwaarlijvig persoon moeilijker onder narcose is te brengen. Maar buiten deze risico’s lopen zwangere vrouwen met overgewicht vaak ook meer kans op zwangerschapsdiabetes.

Afvallen

Afvallen tijdens een zwangerschap is niet aan te raden, echter op gewicht blijven of zo min mogelijk aankomen is wel een goed idee. Bovendien is het natuurlijk gewenst dat de aanstaande moeder zo gezond mogelijk eet tijdens haar zwangerschap omdat dit een gunstige invloed heeft op het ongeboren kind.

Vragen

Ook hebben vrouwen die in verwachting zijn vaak veel vragen over voeding. En hebben ze regelmatig klachten die door voeding zijn op te lossen. Hierbij kunt u denken aan zwangerschapsmisselijkheid, obstipatie, zuurbranden en een verhoogd suikergehalte.

Voor die vrouwen is dit programma geschreven, waarbij een voedingsanalyse wordt gemaakt en cliënten voorlichting krijgen over gezonde voeding tijdens de zwangerschap en ook in de periode van borstvoeding.  Dit traject van drie consulten is beschikbaar voor alle vrouwen, dus niet alleen zwangere vrouwen met overgewicht maar ook aanstaande moeders die graag meer informatie willen over gezond eten tijdens de zwangerschap.

Ook vrouwen die een zwangerschapswens hebben maar waarbij overgewicht deze wens in de weg staat, zijn uiteraard van harte welkom om samen met een coach te werken aan het overgewicht zodat de kans op een daadwerkelijke zwangerschap wordt vergroot.

De cursus bestaat uit 3 consulten van een half uur en de kosten bedragen € 97,50

IN2healthsupport is aangesloten bij de beroepsvereniging BGN.  Steeds vaker worden de kosten door een BGN-gewichtsconsulent, door zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Klik op het logo van BGN voor meer informatie over de vergoeding.

BGN_Logo_transparant_png_file