Kids 13-18 jaar

Je komt op deze website omdat je denkt dat je te dik bent, of omdat anderen zeggen dat je te dik bent. Je vindt dat niet fijn.Je wilt er graag leuk uitzien, leuke kleren kunnen kopen en net zo actief zijn als anderen. Maar je overgewicht zit je in de weg. Het beperkt je en het maakt je misschien onzeker. Je wilt er dus graag iets aan doen.

Lijnen helpt niet

Op eigen houtje gaan lijnen, is geen goed idee. Het is zelfs heel erg onverstandig. Je bent nog volop in de groei en ontwikkeling en daarvoor heeft je lichaam voedingsstoffen nodig. Ga je op dieet, dan krijg je deze belangrijke stoffen niet voldoende binnen met alle gevolgen van dien. Bovendien helpt lijnen of diëten meestal maar tijdelijk. Stop je ermee, dan vliegen de kilo’s er vaak zo weer aan. Je wilt afvallen, maar hoe? Wat helpt dan wel?

IN2healthsupport helptafvallen kinderen, tieners met overgewicht

IN2healthsupport helpt kinderen om op een gezonde manier af te vallen. Naast de individuele begeleiding bieden we jongeren met overgewicht ook een unieke groepscursus aan. Samen met andere jongeren met overgewicht, ga je in acht bijeenkomsten aan de slag om dat overgewicht kwijt te raken. Het helpt en stimuleert om dat samen met leeftijdgenoten te doen. Tijdens deze cursus krijg je natuurlijk veel informatie over eten en wat gezonde voeding is. Maar wij bieden meer. We gaan op een leuke en unieke wijze je overgewicht te lijf. Door het maken van collages, leuke opdrachten waarbij je moet samenwerken, kleien en andere activiteiten, leer je hoe sterk jij bent, hoeveel mogelijkheden jij zelf hebt om voortaan met een gezond gewicht door het leven te gaan.

Je ouders

Natuurlijk vinden we de betrokkenheid van ouders ook belangrijk, daarom bieden we ouders tijdens deze groepscursus twee ouderavonden aan. Daarnaast krijgen je ouders een map met informatie om jou nog beter te kunnen helpen.