Toelichting PuurGezond programma

 

 

Gezond eten gezonde voeding

Gezond eten / gezonde voeding

Veel mensen denken dat ze gezond eten, maar is dat ook zo? In dit 8-weken programma gaan we in op wat gezond eten nu eigenlijk is en wat gezonde voeding met je doet. Het doel is niet om 10 kilo af te vallen in 8 weken (het kan wel maar hoeft niet!) Wel ga je wekelijks werken aan een gezond en lekker eetpatroon waarbij je langzaam maar zeker ook kilo’s verliest. We zullen ook vergelijken hoe je je voelt aan het begin van de cursus en aan het eind: fitter, energieker en slanker. Wegen kan maar niets MOET.

Juiste keuzes

Door de juiste keuzes te maken kun je niet alleen heel lekker, maar vaak zelfs meer eten dan je gewend was en ook nog afvallen. Waarom koken met pakjes en zakjes als je met verse ingrediënten een gezonde en smakelijke maaltijd op tafel kunt zetten waar het hele gezin van mee kan eten? Met behulp van de methode PuurGezond “Slank in 8 stappen” behandelen we wekelijks een ander thema: tussendoortjes, slim snacken, ontbijt, lunch en avondmaaltijd, gezonde vetten, eiwitten en koolhydraten, drinken, bewegen, ontspannen etc. Het stap-voor-stap veranderen van je eetpatroon heeft tijd nodig maar als je geniet van je nieuwe manier van eten ga je op een ontspannen manier een gezonder gewicht bereiken. Er is altijd ruimte voor het stellen van vragen.

Wekelijkse opdrachten

Wekelijkse opdrachten en oefeningen zorgen ervoor dat deze manier van eten op een ontspannen manier bij je gaat horen. Ongezonde gewoontes kun je blijvend veranderen, zodat je deze nieuwe leefstijl lang kunt volhouden.

Weg met de schuldgevoelens ten opzichte van eten, genieten van lekkere maaltijden, meer energie en een lager gewicht. Geen streng dieet, niet de zoveelste lijnpoging maar een nieuwe manier van eten!

Het 8-weken programma PuurGezond is individueel, met zijn tweeën of in groepsverband te volgen. Hoe gaat het in zijn werk?

We starten met een uitgebreid (individueel) intakegesprek en je krijgt uitleg over de eerste stap. Vervolgens kom je elke week op consult en krijg je telkens weer een nieuwe stap cq opdracht mee. Na 8 weken hebben we een eindevaluatie en bekijken we of je voldoende kennis hebt om deze leefstijl zelfstandige voort te zetten.

Als extra optie kan je kiezen voor een 6-maandennazorgabonnement. Hierin zitten nog 3 weegconsulten en krijg je feedback via de telefoon of mail wanneer je dat wenst.

Groepsverband

Vind je het prettig om samen met een groep begeleidt te worden naar een nieuwe gezonde leefstijl?
Dat kan?
Regelmatig begeleidt IN2healthsupport een nieuwe groep mensen naar een gezonde leefstijl. Hierbij besteden we niet alleen aandacht aan gezond eten maar ook aan gezond bewegen.  De groep bestaat uit minimaal 5 personen en maximaal 10 personen.  Elke week starten we met de uitleg over de nieuwe stap, men kan (hoeft niet) gemeten en gewogen worden en  daarna gaan we met zijn allen een 1/2 tot 1 uur wandelen. Het wandelen wordt net als het aanleren van een gezond voedingspatroon langzaam opgebouwd.
Na 8 weken ben je de nodige kilo’s kwijt en kan je in een stevig tempo 5 km wandelen.

Meer weten? Bel of mail me. Ik vertel je graag meer over dit programma.

Direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen kan natuurlijk ook. Je bent van harte welkom!